Pogoji poslovanja in varovanje zasebnosti

 

S spletnimi stranmi (www.marketin.si, www.mojlogo.si, www.gostoljub.si in spletozaver.si - nadaljevanju “spletne strani”) upravlja podjetje Martin Frelih s.p., Godovič 54a, 5725 Godovič, DŠ: 35088982, MŠ: 7179685000 (v nadaljevanju “podjetje”).

1. Splošno

 

Splošni pogoji poslovanja veljajo za prodajo storitev, objavljenih na spletnih straneh www.marketin.si, www.mojlogo.si, www.gostoljub.si in spletozaver.si -  spletnih straneh podjetja

Martin Frelih s.p.

Godovič 54a

5275 Godovič

DŠ: 35088982

E-mail: info@marketin.si

 

Splošni pogoji so objavljeni na spletni strani, zato se šteje, da je vsak potrošnik, ki pregleduje vsebino in naroča storitve, seznanjen z njihovim celotnim besedilom.

 

Potrošnik ob oddaji naročila ter izvedbi plačila preko predračuna tudi izrecno potrjuje, da je s temi pogoji v celoti seznanjen.

 

Podjetje zagotavlja, da bodo podatki v popolnosti zaščiteni in uporabljeni v skladu s pogoji, s katerimi se (potencialni) kupec strinja. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje mojlogo.si pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Podjetje se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta ),
 3. bistvene značilnosti storitev (vključno s poprodajnimi storitvami),
 4. dostopnost storitev (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 5. pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 7. način plačila in dostave
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe
 10. pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

2. Naročilo storitev

Na spletnih straneh podjetja lahko storitve naročite na naslednji način:

 

a) Preko povpraševalnega obrazca na strani

 

Izpolnite povpraševalni obrazec na strani in tako oddate neobvezujoče povpraševanje. Po dogovoru preko emaila vam pošljemo predračun in ko ga poravnate, je naročilo oddano in s tem se tudi strinjate s pogoji poslovanja.

b) Preko emaila

 

Pošljete nam email sporočilo na podan email naslov na spletni strani in tako oddate neobvezujoče povpraševanje. Po dogovoru vam pošljemo predračun in ko ga poravnate, je naročilo oddano in s tem se tudi strinjate s pogoji poslovanja.

c) Klic

 

Pokličete na številko 051-369-955 in ustno oddate naročilo, ki ga dokončamo preko emaila, kamor vam pošljemo predračun.

3. Plačilo

Naročene storitve plačate na naslednji način:

 

a) Plačilo po predračunu preko spletne banke (UPN obrazec) - iz vašega bančnega računa na naš bančni račun

 

Storitve plačate preko svoje spletne banke, pri čemer vam banka zaračuna provizijo za plačilo UPN naloga po svojem veljavnem ceniku;

 

Za pravne osebe veljajo enaki pogoji naročanja in plačila storitev.

 

4. Storitve in ponudba - mojlogo.si

Storitve spodaj veljajo za spletno stran mojlogo.si 

Pogoj za naročilo je predplačilo celotnega ali polovičnega zneska storitve. Ko je oblikovanje zaključeno, se poravna še preostali del, nato pa podjetje stranki dostavi vse končne datoteke preko elektronske pošte. S tem je projekt zaključen. Naknadni popravki se dodatno zaračunajo po veljavnem ceniku.

 

a) Paket LOGOTIP MINI (cena 69 EUR) vključuje oblikovanje logotipa. V ceno sta vključena do 2 koncepta na podlagi poslane zamisli in neomejeno popravkov. Več o popravkih v točki 6. Logotip prejmete preko elektronske pošte v formatih .PDF, .PNG, .AI, .JPG. Cena vključuje eno različico logotipa, dodatne različice se doplača po dogovoru (odvisno od zahtevnosti), standardna cena pa je 15€ na različico.

b) Paket LOGOTIP PREMIUM (cena 89 EUR) vključuje oblikovanje logotipa. V ceno so vključeni 4 koncepti in neomejeno popravkov. Več o popravkih v točki 6. Logotip prejmete preko elektronske pošte v formatih .PDF, .PNG, .AI, .JPG. Cena vključuje eno različico logotipa, dodatne različice se doplača po dogovoru (odvisno od zahtevnosti), standardna cena pa je 15€ na različico.

 

c) Paket CGP - celostna grafična podoba (cena 189 EUR) vključuje paket LOGOTIP PREMIUM in dodatno še oblikovanje vizitke, dopisa in žiga. V ceno ni vključena fizična izdelava izdelkov. Logotip prejmete preko elektronske pošte v formatih .PDF, .PNG, .AI, elemente CGP (vizitka, dopis, žig) pa v formatu .PDF.

 

d) Paket logotip + spletna stran (cena 299 EUR), imenovan tudi paket START, vključuje oblikovanje logotipa ter postavitev spletne strani.

Postavitev spletne strani vključuje postavitev spletne strani v barvah podjetja ter vnos vsebine. Vnos vsebine je omejen na 7 A4 listov (velikost pisave 12, tipa Arial). Omejitve vsebine sicer na spletni strani ni, po želji jo lahko dodajate ali urejate sami. Spletna stran vsebuje osnovne funkcije, kot so galerija, kontaktni obrazec in zemljevid. Ne vsebuje pa naprednih, kot so spletna košarica, napredni iskalnik, večjezičnost in podobnih funkcionalnosti.

e) Paket postavitve spletne trgovine:

Postavitev spletne trgovine vključuje postavitev spletne strani v barvah podjetja ter vnos vsebine. Vnos vsebine je omejen na 7 A4 listov (velikost pisave 12, tipa Arial). Omejitve vsebine sicer na spletni trgovini ni, po želji jo lahko dodajate ali urejate sami. Spletna trgovina vsebuje osnovne funkcije, kot so galerija, kontaktni obrazec in zemljevid. Prav tako vsebuje funkcionalnosti spletne trgovine, ne vključuje pa vnosa izdelkov in vgradnje povezav z računovodskimi sistemi, bankami, poštami ali dostavnimi podjetji ter plačilnimi procesorji. V ceni je vključena blagajna z možnostjo plačila preko Paypala (kreditne kartice) in plačila po povzetju.

 

f) Gostovanje spletnih strani in trgovin

 

Nudimo tudi gostovanje spletne strani ali trgovine. Paket gostovanja vključuje 1GB prostora za spletno stran, datoteke in email nabiralnik, 5 email naslovov ter 3 mySQL baze (za spletno stran zadostuje 1).

 

Cena za gostovanje strani v okviru osnovnega paketa je 30€ letno.

g) Domene

 

Za kupca lahko opravimo tudi nakup domene.

 

Nakup domene .si, .com, .net stane 13€ letno, za ostale končnice pa po trenutni tarifi registrarja. Podaljšanje domene .si, com, .net stane 15€ letno, ostale končnice pa po trenutni tarifi registrarja.

 

Domena se zakupi za 1 leto, kar pomeni, da jo je vsako leto potrebno podaljšati po trenutni tarifi. Kupca o poteku domene obvestimo na njegov elektronski naslov najkasneje 3 dni pred potekom. V kolikor se na sporočilo ne odzove, smatramo, da domene ne bo podaljšal. Vse dodatne stroške, ki nastanejo, ker kupec ni pravočasno uredil podaljšanja oz. poravnal predračuna za podaljšanje, mora kriti kupec sam. Podjetje Martin Frelih s.p. za morebitno nastalo škodo v tem primeru ne odgovarja.

 

h) Oblikovalska ura

 Cena za dodatne oblikovalske storitve je 19 EUR / uro.

 

5. Izvedba storitev in zaključek naročila

 

Stranka je po naročilu dolžna dostaviti vse vsebine, ki jih želi objaviti na spletni strani ali na tiskovinah. Prav tako je dolžna poslati vse željene podatke, ki jih potrebujemo za dokončanje storitve oblikovanja. To je dolžna storiti v 30 dneh po plačanem predračunu. Če tega ne stori, se storitev smatra kot zaključeno. Prav tako se storitev smatra za zaključeno, v kolikor v 30 dneh od zadnjega email sporočila iz naše strani, ne dostavi informacij, potrebnih za dokončanje storitve.

6. Popravki

 

Nudimo neomejeno popravkov koncepta logotipa, kar pomeni, da logotip dodelujemo dokler stranka ne potrdi željenega izgleda. Omenjena storitev popravkov velja do 90 dni od naročila (= datum plačanega predračuna), nato se storitev šteje kot zaključena. Ko je končni izgled logotipa potrjen, se možnost popravkov zaključi. Dodatne oz. naknadne storitve oblikovanja se zaračunajo po običajni ceni oblikovanja (19 EUR / uro).

 

7. Odstop od naročila in vračilo kupnine

Za storitev oblikovanja logotipa (paketa LOGOTIP MINI in LOGOTIP PREMIUM) nudimo garancijo na zadovoljstvo, ki obljublja vračilo denarja pod naslednjimi pogoji:

 

 1. Garancija velja 14 dni od plačila predračuna. Če z oblikovanim logotipom ne boste zadovoljni, nam to pisno sporočite 14 dni od plačila na info@marketin.si in v roku 14 dni vam bomo vrnili celotno kupnino oblikovanja logotipa.
 2. Po potrditvi končnega izgleda logotipa, se šteje, da garancija ni več veljavna, saj je oblikovanje zaključeno.
 3. Predplačila ali celotnega plačila za druge storitve ne vračamo, razen, če smo dogovorjeni drugače (pisno).

 

8. Dobavni rok - rok izdelave

 

Dobavni rok se prične naslednji delovni dan po plačilu predračuna. V roku 5-7 delovnih dni (vikendi ne spadajo pod delovne dni) dostavimo prve osnutke logotipa. Za popravke potrebujemo od 1 do 5 delovnih dni. Če gre za zahtevnejši popravek, si pridržujemo pravico, da si za popravke vzamemo tudi več časa, a največ 12 delovnih dni.

 

9. Cene

 

Cene ne vsebujejo DDVja, saj podjetje Martin Frelih s.p. ni davčni zavezanec. DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila pod zgoraj navedenimi pogoji. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec poravna predračun. Podjetje si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.

10. Piškotki in oglaševanje

 

V osnovi marketin.si in mojlogo.si (ter ostale strani podjetja) uporabljata lastne piškotke, v katerih shranjujeta informacije o tem, katere strani uporabnik obišče in spremeni vsebino spletne strani glede na vrsto brskalnika ali glede na druge informacije, ki jih pošlje uporabnik preko brskalnika.

 

S pomočjo piškotkov tržimo tudi našo ponudbo preko različnih spletnih oglaševalskih mrež, od katerih uporabljamo tudi storitev »Remarketing« podjetja Google in Facebook. Ta storitev nam omogoča prikazovanje oglasov naše ponudbe na različnih spletnih straneh, in sicer tudi točno določenim uporabnikom, na podlagi piškotkov, ki so jih obiskovalci dobili ob obisku spletnih strani marketin.si in mojlogo.si.

 

Piškotki tretjih strani se na vaš računalnik naložijo ob privoljenju. To je ob sprejemu pogojev poslovanja, v postopku naročanja storitev, reševanja anket in sodelovanja v nagradnih igrah.

 

Od prikazovanja specifičnih oglasov oglaševalske mreže Google Display Network se lahko odjavite s klikom tukaj. Več si o samem oglaševanju in zbiranju podatkov preko Googla lahko preberete tukaj. Vsi podatki, pridobljeni na opisan način, so z naše strani uporabljeni za t.i. »remarketing« oziroma ponovno trženje.

 

Piškotke lahko tudi onemogočite

Nastavitve za sprejemanje piškotkov lahko urejate v vašem brskalniku. Več informacij dobite na spodnjih straneh:

Chrome

Firefox

Interne Explorer 9

Internet Explorer 7 in 8

Opera (stran v angleškem jeziku)

Safari (stran v angleškem jeziku)

11. Varovanje podatkov

 

Vaši osebni podatki bodo skrbno varovani v skladu z veljavnimi predpisi. Podatki, pridobljeni ob vpisu na novice, prejetju naročila, tudi nepotrjenega oziroma nedokončanega (opravljeno le oddano povpraševanje preko kontaknega obrazca), nagradnih igrah in anketah, bodo uporabljeni za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, reklamacij ter ostale potrebne komunikacije med vami in podjetjem.

 

Vsi osebni podatki, tudi tisti, ki so bili pridobljeni izključno za namen trženja, se v podjetju hranijo za nedoločen čas oziroma do izrecne pisne zahteve za izbris.

 

Računi oziroma pogodbe se hranijo na sedežu podjetja Martin Frelih s.p., Godovič 54a, 5275 Godovič. Stranka lahko kadarkoli na pisno željo prejme duplikat računa oziroma pogodbe.

 

V kolikor boste izrazili željo, da ne želite prejemati informativnih materialov in reklamnih sporočil, bomo to brezpogojno upoštevali.

 

12. Pravno obvestilo

Vsebine in fotografije, objavljene na spletni strani mojlogo.si (in ostalih straneh podjejta) so avtorska last podjetja Martin Frelih s.p in se ne smejo uporabljati v nobene namene. Ne sme se jih kopirati, razmnoževati ali na kakršenkoli drug način distribuirati.

 

13. Pritožbe in spori

 

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se lahko kupec v primeru težav poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se lahko odda prek e-poštnega naslova: info@marketin.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Martin Frelih s.p., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi tukaj: klik

Martin Frelih s.p.

Godovič 54a

5275 Godovič

 

Godovič, 22.1.2017